Yogastijlen

Welke yogastijl past bij jou?

Binnen iedere Sparklynn yogastijl staan de elementen beleven en verrassen centraal. Sparklynn staat voor stralen; van binnen naar buiten. Mijn lessen worden dan ook gegeven vanuit liefde, passie en iets wat ik het liefste doe; sprankelen! Laat je zintuigen meenemen langs een reis van geurbelevingen, mooie muziek, zang, kleine massages en vele andere ontspanningstechnieken. Welke yogastijl past bij jou? Bekijk onderstaande yoga routekaart en kom erachter welke gezondheidsvoordelen iedere yogastijl jou kan geven. Sparklynn is meer dan yoga alleen!

Yoga routekaart

Hatha Yoga

Hatha Yoga is eigenlijk de moeder onder de yogastijlen, waaruit alle andere yogastijlen door de jaren heen zijn ontstaan. In een Hatha Yoga les worden er statische houdingen voor een langere tijd (10 seconden tot 1 minuut) vastgehouden. Na een krachtige serie houdingen, waarin de spieren volledig worden aangespannen staat er een moment van ontspannen tegenover. Hierdoor switcht ons autonome zenuwstelsel direct van onze vecht-en-vluchtmodus (sympathische zenuwstelsel) naar onze rust-en-verterings-stand (parasympatische zenuwstelsel). Dit maakt deze yogastijl ook direct zeer effectief om spiermassa op te bouwen, ontspanning te vinden en is toegankelijk voor ieder niveau.

Lees meer

Niveau

Beginner tot gevorderd

Poweryoga (BBB)

Poweryoga is een krachtige, dynamische vorm van yoga en is afgeleid van Asthanga Yoga. Je kunt het zien als een dynamische flow, waarbij je beweegt op jouw adem. Een flow gericht op de lichamelijke inspanning zelf en minder op het ontspannen van de geest. Poweryoga zal je uithoudingsvermogen uitdagen, je spieren sterker maken en je flexibiliteit vergroten. Iedere les is er aandacht voor de welbekende drie B’s: buik, billen en benen! Combineer jouw poweryoga les met een Yin yogastijl om de juiste balans te houden tussen actief en passief.

Niveau

Gemiddeld tot gevorderd

Yin Yoga

Yin yoga is een aanvulling op iedere andere Yang yogastijl (Hatha, Vinyasa of Poweryoga). We gaan opzoek naar volledige stilte. Die stilte (dat is soms best eng!) zorgt ervoor jou op zowel persoonlijk als op lichamelijk vlak te laten groeien. Het helpt de aanwezige blokkades in het lichaam op te ruimen en brengt onze bloedcirculatie weer op gang. Yin Yoga zorgt ervoor dat we ons lichaamseigen stof hyaluronzuur (gelei) sterk houden. Het smeert en hydrateert onze bindweefsel en onze gewrichten. Door bij de diepere lagen van het bindweefsel te komen, houden we yin yoga houdingen vaak 3 tot 5 minuten vast. Anders dan bij andere yogastijlen, geef je niet je volledige capaciteit maar benut je 80% van je kunnen. Hierdoor kun je bewust in de houding stappen. Uiteindelijk zal de houding meer en meer comfortabel gaan voelen en kun je het uiteindelijk langer volhouden.

Lees meer

Niveau

Beginner tot gevorderd

Yoga Nidra

Deze yogastijl betreft een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.  Yoga Nidra is een eeuwenoude yogastijl die lijkt op slapen, maar waarbij je niet in slaap valt (en ja, dat gebeurt soms wel 😉). Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Lees meer

Niveau

Beginner tot gevorderd

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden of wil meer weten over een bepaalde yogastijl?
Bekijk het lesrooster of stuur mij een persoonlijk berichtje als je meer advies wilt over welke yogastijl bij jou past.