Essentiële Oliën

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn aromatische verbindingen van de plant. Dit kunnen de wortels zijn, de stengels, de bladeren, bloesems, citrusvruchten, schors of hars. Puur natuur dus. Een olie werkt 50 tot 70 keer krachtiger dan een kruid. Je kunt je dus voorstellen, wat een klein flesje aan hoge concentratie bestanddelen bevat! Belangrijk is dan ook meteen om te vermelden: less is more! De oliën kunnen verder op verschillende manieren onttrokken worden uit de plant. Dit kan middels stoomdestillatie (eeuwenoud), maar ook via koude expressie waarbij de schil van de vrucht wordt gebruikt.

Limbisch stelsel -(oer) brein

Reuk is het enige zintuig, welke direct verbonden is met ons limbisch stelsel – het reptielenbrein van onze hersenen. Hiermee voelen we, herinneren we momenten, begeren we en raken we gemotiveerd. Vandaar dat onze reukzintuig de meeste emotionele/intuïtieve zintuig is. Door een slimme combinatie van receptoren ontvangen onze hersenen de geursignalen. Als mensen kunnen we gemiddeld 10.000 geuren herkennen en herinneren! Een wereld waarin we dus nooit uitgeleerd raken. De neus kan deze indrukwekkende activiteiten aan. Het moeilijke zit hem vaak in het kunnen benoemen van wat we precies ruiken en daar de woorden voor vinden. Uiteraard baart oefening, magie!

Een geur wordt al binnen 2 seconden naar de hersenen gebracht. Binnen 20 seconden zit de geur in je bloedbanen en binnen 20 minuten in al je cellen.

Essentiële oliën
Essentiële oliën

De drie manieren van toepassen

Er zijn drie manier hoe je de oliën kunt inzetten:

Topisch

Het plaatselijk aanbrengen van de olie op de huid kan bijvoorbeeld door 1-3 druppels olie op de voetzolen, nek, borst of achter de oren te masseren. Bij (lichaams)massages wordt de olie gemengd met een draagolie, zoals gefractioneerde kokosolie of amandelolie. De olie komt binnen 20 seconden in de bloedbaan en heeft zodoende effect op het hele lichaam.

Aromatisch

Het verstuiven van essentiële oliën in de lucht kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Het kan therapeutisch worden gebruikt worden of om ruimtes te reinigen. De geur kan je ook helpen vrijer te ademen. Dit kan door middel van een diffuser of via je handen; dit heet heet ‘cuppen’. Je kunt ook 1- 3 druppels olie op je kussen aanbrengen en inhaleren. Het reukorgaan in de neus is nauw verbonden met de hersenen en het zenuwstelsel, waardoor dit invloed heeft op jouw emotie en je lichaam.

CUPPEN

Wrijf 1 druppel olie in je handpalmen en maak vervolgens een kommetje van je handen. Sluit je ogen en inhaleer de geur diep.

Intern

Directe inname van de olie is bij bijna alle oliën van dōTERRA mogelijk. Door bijvoorbeeld 1 druppel onder de tong of opgelost in thee, water of melk in te nemen. Je kunt ook een paar druppels olie met honing mixen.
Bij essentiële olie met sterke smaak is inname via een capsule ook mogelijk. Doe 1-10 druppels olie in een lege plantaardige capsule en neem deze in als een pil.

Of je de olie nu inzet voor een fijne massage, een geurbeleving tijdens jouw yogales of iedere dag start met een drupje in je water; alles is uitproberen en ervaren. Wat ik persoonlijk lekker vind, kun jij zomaar minder fijn vinden. Elke olie heeft zijn gebruiksaanwijzing en specifieke voordelen voor mentale, fysieke en spirituele gezondheid. Iedereen kan het op zijn of haar manier inzetten, op elk moment van de dag.

Aromatisch

Hoe gebruik ik de oliën?

De oliën kunnen ondersteunend werken voor de gezondheid en op emotioneel vlak. Sommige essentiële oliën kunnen verzachtend werken, reinigend of aardend en andere staan bekend om hun energie gevende, verkwikkende, verwarmende en vernieuwende eigenschappen.

Waarom doTERRA?

DoTERRA werkt met zuivere, pure oliën van biologische herkomst. Deze essentiële oliën die voorzichtig en zorgvuldig gedistilleerd worden uit planten die op het perfecte moment geduldig geoogst zijn door ervaren kwekers van over de hele wereld voor een ideale samenstelling en werkzaamheid van de extracten. Elke essentiële olie van doTERRA is zorgvuldig en uitvoerig getest aan de hand van het strikte CPTG Certified Pure Tested Grade™ kwaliteitsprotocol. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, voor zowel mens als natuur. Zo brengt doTERRA’s Healing Hands project hoop in de wereld door communities wereldwijd te voorzien van hulpmiddelen zodat ze zelfvoorzienend kunnen worden. Door middel van projecten met betrekking tot microkredieten, toegang tot gezondheidszorg, educatie, sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater, projecten tegen smokkel van kinderseksslaven worden individuen in hun kracht gezet en levens veranderd. Lees hier meer over de missie van doTERRA.

doTERRA komt uit het Latijn en betekent ‘Gift of the earth’

https://www.youtube.com/watch?v=jfxNQwPSvm8
Waarom doTERRA?

Hoe krijg ik de essentiële oliën van doTERRA bij mij thuis?

De oliën kun je niet in de winkel kopen, maar enkel via een ambassadeur van doTERRA bestellen. Je kunt ervoor kiezen deze los te bestellen. Je kunt ook een account aanmaken bij doTERRA, waarna je alle oliën en andere producten altijd tegen de inkoopprijs kunt kopen. Dit scheelt je maar liefst 25%! Daarnaast word je automatisch lid van een inspirerende community welke over de hele wereld rijkt. Ontvang dagelijkse tips die helpen om jouw gezonde levensstijl te bevorderen.

Klik hier om zelf een account aan te maken. Wil je meer weten over de oliën of heb je nog vragen? Volg één van mijn (online) workshops of stuur me een berichtje!