#10 SPARKLYNN 2020!

Geplaatst op: 02 januari 2020 - door Lynn de Jongh.

Vandaag ben ik precies 6 weken thuis. India lijkt een vorig leven. Sinds ik terug ben heb ik dan ook niet stil gezeten. Wat ze zeggen over een deur dicht doen, opent nieuwe deuren kan ik alleen maar beamen. Van het ene gesprek, kwam de volgende en na een ontmoeting daar duurde het niet lang en ik had alweer een andere koffiedate staan. Sparklynn is serieus aan.

Weer thuis…
De eerste twee weken thuis waren raar. Ik stond iedere ochtend 5h naast mijn bed (geen grap) om vervolgens te bedenken hoe ik de ochtend door ging komen. Lars stapte om 05:30h de deur uit, waarna ik als huisvrouw Sparkloos en zielsalleen achterbleef. Dit was het moment dat ik mijn hele yoga riedel weer kon oefenen, terwijl de rest van Nederland zich nog lekker een keer omdraaide. Voor het eerst in al die weken was ik blij dat de serie 90 minuten duurde. Dit zorgde er namelijk voor dat ik het gat tot 7h ’s ochtends kon opvullen. Na een paar dagen schoonmaken (was 6 weken niet gebeurd, is ook geen grap ;)), nieuwe gerechten te hebben gekookt, huis anders te hebben ingericht, inrichting weer terug te hebben gezet en alle winkels van binnen naar buiten te hebben bekeken (kopen is niet goed als de rekening alleen maar af,af,af,af,af toont) werd het wel tijd voor actie. Ik had ook niet anders verwacht dat gelukkig huisvrouw perikelen niet aan mij zouden zijn besteed. Na het zoveelste pakketje van PostNL in ontvangst te hebben genomen van mijn koopzieke buurvrouw (respect voor mensen die altijd de deur open doen! Tip: lichten uit doen en snel naar boven rennen!), opende ik voor de gein de website van Indeed op mijn laptop. Mijn oog viel op een vacature van het bedrijf Gezond Oud, waarin ze trainers vroegen om bootcamp lessen te verzorgen voor ouderen.

Plannen 2020
Waar word ik blij van? Sporten, in de natuur zijn en lesgeven/coachen. En zo zat ik een paar dagen later met de eigenaren van Gezond Oud om tafel om de invulling van de lessen te bespreken. Heel iets anders dan yoga, maar waarom ook niet. Vanaf 24 januari sta ik 2 uur per week bij weer en wind buitenlessen te geven aan fanatieke 60 plussers. Toen deze domino steen eenmaal omgevallen was, volgden er nog meer leuke gesprekken. Een sportschool in Heerhugowaard, een praatje bij een wellnesscentrum, een kop koffie bij een Personal Trainingscentrum in Heiloo en een theetje bij een echte yogastudio in de binnenstad van Alkmaar. In alle gesprekken voelde ik me zo relaxed en mezelf, wat ik eigenlijk nog nooit eerder had gevoeld. Ik kon mijn verhaal vertellen vanuit mijn hart. Het ging zo natuurlijk, waardoor het als een bevestiging voelde dat dit was wat ik moest doen. Mijn missie. Vanaf het nieuwe jaar geef ik dan ook les aan allerlei soorten doelgroepen, aan verschillende niveaus en iedere school met zijn eigen verhaal. Veel geven me de ruimte om mijn eigen lessen te maken, zodat men echt kan zien wie Lynn is. Op die manier kan ik hopelijk die ‘sparkle’ meegeven, zodat mensen ook voor zichzelf kunnen besluiten om de dingen te doen waar zij écht blij van worden.

Haha dat ben ik! Gezond Oud willen we allemaal worden ;)!

Yoga Pop Up Schoorl
Uiteraard kan het bij mij allemaal niet snel genoeg gaan en stond ik ineens oog in oog met een andere buitenkans. Een oud collega (en inmiddels goede vriendin) gaf aan dat zij een pandje had welke de maand januari leeg stond. Nog voordat ik erover na kon denken, stond ik al samen met haar in mijn toekomstige studio waar nog recentelijk een fietsverhuur in had gezeten. Het was er -10 graden, het rook er muf maar ik zag alles al voor me. Zo gezegd, zo gedaan. Na een ochtendje brainstormen met mezelf aan mijn ‘aanrecht’, was de poster gemaakt de aankondiging verspreid en de eerste ideeën voor mijn lessen stonden op papier. Je bent een ondernemer of je bent het niet. De Yoga Pop Up Sparklynn lessen waren geboren. Vanaf 4 januari ga ik van start op zo’n beetje de beste locatie in Schoorl, tegenover het Klimduin. Iedere zaterdagochtend staat in het teken van deze leuke maand. Januari is een maand waar we altijd naar uitkijken. We moeten weer van alles. Voornemens houden we een paar dagen vol, waarna we boos worden op onszelf omdat we falen. Om vervolgens de restanten kerstkransen weer naar binnen te werken, zodat we ons schuldgevoel even vergeten. Ik ben dan ook van mening dat we de maand januari juist niets moeten. Als we ons concentreren op het mogen, houden we de ‘lastige’ uitdagingen langer vol. De voornemens veranderen in een leefstijl, wat ons uiteindelijk meer plezier, inspiratie en kracht geven. Kortom, mocht je nu denken: ‘Leuk, ik wil daar bij zijn!’, 4 januari zit vol maar voel je meer dan welkom op zaterdag 11, 18 of 25 januari om 10:00 uur.

Preview locatie Schoorl

Alles wat de afgelopen weken op mij af is gekomen was nieuw. Er gaat een wereld voor me open. Zo ook de wereld van de Belasting. Sinds ik ingeschreven sta bij de KVK, word ik overspoeld met blauwe enveloppen. Deze liggen dan ook nog keurig ongeopend op me te wachten. Ik merk dat ik hier zenuwachtig van word. Deze liggen op de stapel ‘komt wel’. Zolang er nog geen geld binnenkomt, ben ik toch niet interessant genoeg voor ze.

Belangrijk momentje

Het stemmetje in mijn hoofd
Af en toe komt het grote ANGST monster om de hoek kijken. Dit monster vertelt me dat ik gek ben. Dat ik niks kan. En dat ik hier nooit, maar dan ook nooit mijn geld mee ga verdienen. Dan doe ik de bijen meditatie en alles is opgelost. NOT. Er is op dat moment niets, wat mijn angst tegen kan houden. Zelfs niet het lachwekkende zoemgeluid uit India. Ik merk dat deze angst me echt weer op kan slokken. Vooral als mensen om me heen vol enthousiasme over hun mega betaalde baan opscheppen, hun Tesla bij me op de stoep rijden en ‘as we speak’ op de latten in de sneeuw lallend Jodelahiti zingen (ja ik heb mijn wintersport vakantie opgeofferd en ik ben jaloers). Op die momenten laat ik alles wat ik op dat moment doe letterlijk los. Op die momenten stap ik naar buiten, adem ik frisse lucht in, kijk ik na de roze gloed in de lucht, praat ik met mijn zen goeroe Lars Kruis en accepteer ik dat dit erbij hoort. Dit is weer even zo’n ‘hobbel’. Ik manoeuvreer me buiten die veilige zone, maar dit is de enige manier om te ontdekken. Ik kan voor de veilige weg kiezen, maar ik weet dat ik me dan uiteindelijk stierlijk ga vervelen. Deze nieuwe prikkels heb ik nodig om te groeien, om mijn grootste potentieel naar boven te laten komen. Dit is slechts één hobbel die soms om de hoek komt kijken. Er komen misschien nog wel heuvels of bergen aan. Nobody said it was easy? Zolang PLEZIER, PASSIE en ENERGIE maar de boventoon voeren. Die verslaan die ANGST uiteindelijk wel weer. Zo zie je maar dat ik zelf ook die yoga lesjes nog iedere week nodig heb. Je raakt nooit uitgeleerd. Maar ik heb mezelf al vaak de vraag gesteld: ‘Wordt het uitdagender dan het India avontuur?’ Dat kan bijna niet.

Klein geluk

Let’s begin!
2020 is nog maar net van start, maar het kan voor mij niet beter beginnen. Wat ooit een droom was, begint nu werkelijkheid te worden. Al mijn uren bij elkaar opgeteld is nog geen dag binnen een fulltime sales baan. Van mijn nieuwe salaris kan ik net een boodschappentas (wel met inhoud) betalen, maar wat maakt het uit? Ik heb alles zelf gecreëerd. Ik heb energie voor 10 en ik kan niet wachten op de eerste blije koppies die uit mijn les wandelen. Van het één komt het ander. Ik geniet van iedere stap op mijn pad, voor hoe lang dit ook mag duren. Ik ben eigen baas. Ik ben eigen baas van mijn leven. Hoeveel is dat waard?

Gelukkig nieuwjaar!
Liefs, Lynn

Deel dit bericht: