Overdag makelaar in de leer, ’s avonds yoga goeroe

Geplaatst op: 16 mei 2020 - door Lynn de Jongh.

De afgelopen weken heb ik geleefd in mijn veilige yoga bubbel. 90% van mijn bestaan gebeurde tussen mijn letterlijk zelfgebouwde muren. Eten. Drinken. Slapen. Yoga. En weer. Eten. Drinken. Slapen. Yoga. Ik moest me overgeven aan de online wereld. Een wereld waar ik niets van af wilde weten voor het C-woord. Veel yogi’s zullen dit herkennen. Je wilt fysiek lesgeven. Mensen aan kijken. De sfeer voelen. Reacties peilen. Maar ook ik heb die knop om moeten zetten. Het online les geven gaat me inmiddels best aardig af. Uiteraard ging hier veel gevloek (dat doe ik nog als yogi) aan vooraf en ik was zeker niet altijd lief voor mezelf. ‘’Moet je die stem horen!’’, ‘’Wie kijkt dit nu?!’’, ‘’Wat breng ik nu naast alle miljoenen filmpjes die al bestaan?’’. Mijn gedachten ratelden iedere dag door. Ik stond er mee op en ging er mee naar bed. Ook deed ik zelf minimaal aan yoga, waardoor er een nieuw stemmetje bij kwam die me wijs maakte dat ik niet goed genoeg meer was. ‘’Ik ben niet meer lenig’’, ‘’Ik zie eruit als een zeekoe’’ – en al die nonsense.

Kortom, ook het leven van deze sprankelende yogi gaat niet over lotusbloemen. Gelukkig gaven alle positieve reacties me veel kracht, dankbaarheid maar ook nieuwe inspiratie. Ik kreeg steeds meer lol in het opnemen, maar ook steeds meer lak aan wat anderen wel niet van me zouden moeten vinden. Dan vinden ze dat maar lekker. Ik doe het uiteindelijk voor mezelf, omdat het mij blij maakt. Livestreamen via Facebook, waarbij de hele wereld gapend naar mijn downward-facing dog zit te kijken tot aan editten, logootjes plakken en engelengeduld hebben voor het uploaden van een filmpje wegens een goedkoop WIFI abonnement (ergens moet op bezuinigd worden).

Echter hebben de afgelopen acht weken me ook veel na laten denken over de rest van mijn leven (klinkt heel zwaar). Ik merk dat India me echt heeft geleerd om in het nu te leven en zeker niet verder te kijken dan een half jaar. Dit zorgt gelukkig voor meer rust in mijn hoofd dan voorheen. Mijn ervaring in India, liet me inzien dat door minder verwachtingen te hebben ik meer in balans ben. Misschien beaam je het gevoel dat er de afgelopen weken weinig pieken en dalen waren. Dat je emotie vlak is. Je bent niet intens blij of intens verdrietig. Het is ‘gewoon’ goed.

In deze tijd van balans, merkte ik dat mijn ‘yang’ kant onrustiger werd. Sparklynn is meer dan alleen yoga. Dat wist ik al vanaf moment één. Sparklynn wil altijd meer. Meer uit mezelf halen. Meer met mijn kwaliteiten doen. Meer betekenen. En ook daar heb ik me bij neer gelegd. Zo ben ik gewoon. Een bezige bij, die wilt creëren, dingen mooier wil maken, blijven ontwikkelen en altijd maar weer avontuur opzoekt.

Die gedachten liet me nadenken over wat ik eventueel naast mijn yoga activiteiten zou willen doen. En net op het moment dat ik dit besef liet indalen, belde de eigenaresse van The Dutch Houses mij op. Voor India deed ik niets liever dan me tussen vakantiehuizen begeven, commerciële deals te sluiten en me creatief in te zetten op het gebied van schrijven van teksten. Voordat ik het überhaupt tot me door liet dringen, zat ik weer op mijn oude vertrouwde werkomgeving in de bekende boerderij in Bergen. Ik vind het heerlijk! Een ander deel van mijn hersenen weer laten kraken, adviezen te kunnen geven, fotograferen en me nuttig te kunnen maken op een ander vlak. Voor me gevoel pak ik op deze manier het beste van twee werelden en vlakt het één het ander niet uit.

Wat de komende drie maanden zullen brengen, baat me weinig zorgen. Ik kon me hier vroeger heel druk om maken. Laatst vroeg ik aan mijn vriend (respect voor hem, want hij heeft veel met me te verduren): ‘Waarom vinden we onszelf vaak pas succesvol als hier een x bedrag tegenover staat?’ Succes koppelen we vaak aan geld. Als je veel geld verdient, ben je succesvol. Maar ik heb voor mezelf steeds meer het idee, dat ik het meest succesvol ben als je me laat doen waar ik blij van word. Ik word zenuwachtig van geld. Mezelf niet vastzetten in een hokje. Mezelf niet vast pin aan een bepaalde omzet. Ik ben succesvol, wanneer ik mijn leven leid zoals ik dat wil. Iedereen kan dat doen. Op ieder moment van de dag, kan jij die keuze maken. Namasté.

Foto gemaakt door: Just Photograph

Deel dit bericht: