April: Doe wat JIJ wil!

Geplaatst op: 07 april 2021 - door Lynn de Jongh.

Intentie

Een intentie zetten. Je herkent het vast wel; de yogales begint, je zit braaf in je kleermakerszit als de yogajuf zegt: ‘Je mag nu een intentie zetten’. Mijn intentie is, dat er nu een intentie komt. Wat moet ik nu bedenken? Is dit wel een intentie? Nog voordat je het weet zit je alweer verzeild ik een ratjetoe van gedachten. Tijd voor verheldering dus!

Toen ik zo’n vijf jaar geleden in aanraking kwam met de kaarten van Inner Compass werd ik nieuwsgierig en ging er een wereld voor me open. Ik wilde hier meer van weten en verslond boeken als ‘The Secret’, Think and Grow Rich’ en ‘Leef jouw mooiste leven’ maar bracht ook visualiseren in de praktijk. Diep verlangende intenties kunnen je leven veranderen. Zo ook die van mij. Maar wordt er nu exact bedoeld met een intentie? Wat zet je dan precies? En waar dient het voor? Wat kan het jou brengen? Lees snel verder!

Betekenis

Laat ik beginnen met de betekenis die onze vertrouwde Dikke van Dale geeft:

Intentie = bedoeling, voornemen

Kind kan de was doen zou je zeggen. De eenvoud die deze betekenis geeft, laat zien dat iedereen ook in staat is een intentie te vormen. Je hoeft hier niet een IQ van 130 voor te hebben. Een intentie zetten, is niets anders dan duidelijk aangeven wat je wilt manifesteren of hoe dat je zou willen dat iets verloopt. Oftewel, een diep verlangen. Iets waar je energie van krijgt, passie voor voelt, die innerlijke sprankels. Een intentie zet je in de tegenwoordige tijd. Alsof jouw intentie, bedoeling of voornemen NU al plaatsvindt. Het is volgens psycholoog Albert Sonneveldt DE eerste stap naar ook wel de bekende ‘Wet van de Aantrekkingskracht’. Je geeft namelijk sturing aan jouw geest. Het onderbewustzijn gaat hier automatisch mee aan de slag. Je kunt een intentie zien als een verbond met het onderbewustzijn. Let the magic begin!

Doel

Er kunnen meerdere redenen zijn om een intentie zetten. Er is trouwens ook geen goed of fout, op welk moment van de dag jij jouw intentie zet. Dit kan dus voor de yogales begint, maar misschien werkt het voor jou heel fijn dit te doen voor het slapen gaan. Als het maar duidelijk, helder en oprecht vanuit jouw sprankelende ziel geformuleerd is.

Een intentie kan het volgende doel hebben:

* meer rust vinden
* meer zelfvertrouwen creëren
* je dag/week/leven meer sturing en/of richting geven
* jouw droom verwezenlijken

Belangrijk bij het formuleren van een intentie, is dat het zuiver is. Oprecht en van jou. Niet een intentie van iemand anders. Een intentie ontstaat dus uit een verlangen. Pas dan ook op met het maken van een intentie uit angst. We zijn snel geneigd om een iets wat we missen of waar schaarste naar is, in te vullen met onze intentie. Voorafgaand aan het zetten van een intentie, komt eigenlijk eerst nog de stap: dankbaarheid. Dankbaar voor wat er is en wat je al hebt. Vanuit daar kan je het zaadje planten en de intentie vanuit alle oprechtheid laten ontstaan. Niet te ingewikkeld, maar wel puur!

Voorbeelden van intenties:

* Dagelijks mediteren
* Vijf dagen in de week vegetarisch/plantaardig eten
* Iedere week een Sparklynn Yoga les volgen
* Wonen & werken op een idyllische plek waar ik retreats kan verzorgen (mijn intentie!)

Een intentie en nu?

Nu begint eigenlijk het echte werk: visualiseren. Het vertalen van jouw intentie naar een beeld. Door concreet in te beelden wat je wilt , wat jouw doel is, zul je beter in staat zijn de dingen te doen die nodig zijn om jouw intentie waar te maken. Dit kan door middel van het volgen van geleide visualisatie of door een (fysiek) moodboard te maken. Beeld je in wat je wilt dat er gebeurt en het gebeurt écht. Zie de details. Gebruik je zintuigen; wat zie je? Ruik je? Hoe voel je je als je dat doel hebt bereikt? En misschien wel het belangrijkste; blijf kansen zien. Laat je niet afleiden de weg naar jouw doel toe. Houd je niet te veel vast aan het uiteindelijke resultaat. Geniet van het gekozen pad of dit nu langzaam is of snel. Daar komt veel discipline bij kijken en laat dat nu weer een directe link naar jouw yoga practice zijn. Iedere dag op je mat verschijnen, de intentie herhalen en jouw droombeeld voor je zien laat het zaadje groeien tot de mooiste bloem.

April

Doe dus wat JIJ wil, waar JIJ van droomt, waar JIJ blij van wordt. April is een uitstekende maand om een nieuw begin te maken. Groen zoekt een weg door de donkere aarde en verlangt naar het licht. Naar ruimte, naar vrijheid. Voor ons geldt deze maand eigenlijk precies hetzelfde: we willen groeien en bloeien! Wees vriendelijk voor jezelf met het zetten van een intentie. Laat het ontstaan, forceer jezelf niets. En als het eenmaal daar is; blijf het zien, blijf het voelen, schaaf bij en let the magic shine!

Deel dit bericht: