5 Verrassende Sparklynn Summer Spots

Geplaatst op: 05 augustus 2020 - door Lynn de Jongh.

Na lang wikken en wegen heb je dan misschien toch besloten om deze zomer in Nederland te blijven. De Corona tijd heeft ons laten beseffen dat dit kikkerlandje zo slecht nog niet is. Historische steden, leuke vaarroutes en brede stranden. Wat willen we nog meer? We ontdekken onze regio, stad en wijk opnieuw. Sparklynn deelt dan ook graag haar onontdekte parels met jou en wenst je een sprankelende zomer toe!

1) Luttik

In de Oude Stad tegenover het Huis met de Kogel bevindt zich het gloednieuwe Boutique Hotel Luttik Oudorp. Een waar, wit paleis met 6 sprookjesachtige kamers, een hangout voor de lekkerste cappu’s en gezondste bites en een duurzame shop waar je de meest originele items kunt bemachtigen. Een 3 in 1, vol trots gecreëerd door de eigenaren Hester & Geert. Nog vers van Curaçao, hebben zij al hun ervaring & creativiteit meegenomen naar de Noord-Hollandse Kaasstad Alkmaar. Deze beste keuze voor ons Alkmaarders!

* Sparkle tip: Kortgeleden was dit stukje erfgoed nog een glazenier. Pak de trap naar het toilet en maak een foto vanachter het glazen doorkijkje naar beneden; best shot ever!

2) Theetuin Overleek

Onder de rook van Amsterdam bevindt zich dit verborgen paradijsje op aarde. Een oase van rust, waar je enkel de koetjes hoort grazen, kippen ziet scharrelen en opzoek bent naar het geluid van de verhuurbootjes. Maar nee.. ook deze zijn stil! De fluisterbootjes brengen je langs verschillende routes met de mooiste pittoreske dorpjes (Broek op Waterland, WAUW!), jaloersmakende watervilla’s, het bekende Pannenkoekenhuis de Witte Swaen en prachtige vergezichten welke het natuurgebied Waterland rijk is. Een absolute must binnen deze unieke theetuin is toch wel het proeven van één van de zelfgemaakte stukken taart. Vergeet al je zorgen, bij de smaak van kraakverse Wortel-notentaart of een Mango-Passie Cheesecake. Het water loopt nu alweer in mijn mond…

* Sparkle tip: meer een koffieleut? In de theetuin heb je ook overheerlijke cappuccino’s met havermelk!

3) Biologisch on the go bij Organic Food Bergen

Welkom bij deze biologische supermarkt midden in de natuur! Jarenlang fietste ik langs deze verscholen plek aan de Nesdijk. Het uithangbord heb je waarschijnlijk al menig maal bekeken, maar wijk eens van het begane pad af en neem de afslag. Vers Vlaamsch brood, lokale verse producten en een koffie/theetuin. Je wilt hier niet meer weg en je komt met tassen vol lekkers thuis!

* Sparkle tip: achter deze biologische landwinkel ligt mijn nieuwe yoga onderkomen de Berkeley. Vanaf september, iedere woensdagavond yogalessen voor iedereen!

4) Kaldi – de beste ijskoffie!

Over hit? Zin in suiker? Weinig tijd? Loop zeker even bij Kaldi naar binnen en vraag naar de lekkerste Iced Coffee. Je wilt niet weten hoeveel scheppen suiker er in zitten, maar dat vergeet je zodra je de eerste slok door het rietje naar binnen slurpt. Dit is een genot voor alle zintuigen!

* Sparkle tip: neem zeker de grootste beker! Ik verzeker je, je krijgt geen spijt!

5) Strandpaviljoen Enkhuizen

Nu heb ik geen kinderen, maar als ik me enigszins verplaats in het hebben van een gezin dan is dit de plek waar je wilt zijn. ”Als mijn kind gelukkig is, ben ik het ook’ – past hier. Een verscholen Strandpaviljoen, direct aan het IJsselmeer. Je voetjes in het zand, het schepje van je kleine in je hand en bestellen maar. 7 dagen in de week open en een menukaart voor iedereen.

* Sparkle tip: Sprookjeswonderland ligt letterlijk naast het paviljoen. Combineer een dagje pretpark, waarna je kunt uitdampen en weg turen over de golfjes en zeilbootjes…

Deel dit bericht: