5 tips voor meer levensenergie in de lente

Geplaatst op: 04 maart 2021 - door Lynn de Jongh.

Als je wilt profiteren van de krachtige en levenslustige energie van de lente gebruik dan hierbij enkele tips om jouw energie weer te laten stromen! Let the magic shine!

1) Kom in beweging

Voldoende beweging verhoogt de weerstand, productiviteit en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen. Wanneer we het woord beweging zien, denken we al gauw aan intensief sporten. Iedere dag een wandeling van 20 minuten is al een goed begin en verhoogd direct onze energie. Sinds kort gebruik ik de ‘Ommetje’ app van de Hersenstichting in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Je komt hierdoor niet alleen aan je dagelijkse beweging, maar je kunt ook de strijd aan gaan met je familie, punten sparen en leuke weetjes verzamelen. Het spelelement zorgt bij mij in ieder geval voor een extra stimulans. En, je gaat naar buiten

Bericht bekijken

2) Ga naar buiten

Alles is één. Wij zijn één met de natuur. Als we meebewegen met het ritme van de natuur, dan kom we eigenlijk terug naar de zingeving van ons bestaan. De lente is het seizoen om naar buiten te gaan. Zie hoe de blaadjes aan de bomen iedere dag groter worden, er steeds meer bloemen komen en hoor steeds meer vogels. Kijk of je iedere dag eens naar buiten kunt gaan zonder telefoon. Bezoek nieuwe plekken. Dit kan iets verderop zijn in een natuurgebied, maar ben je al weleens opzoek gegaan naar de schoonheid van het parkje om de hoek, het vogelgebied op fietsafstand of wat denk je van je eigen tuin of balkon? De natuur is overal. Dichterbij dan je denkt.

3) Maak plezier

Dit klinkt heel erg logisch, maar plezier maken is de basis van alles. Doe iets waar je écht blij van wordt. Vind je dit lastig? Denk dan eens aan je kindertijd. Wat deed je graag toen je kind was? Was je toen al graag koekjes aan het bakken? Deed je aan skeeleren? Of zat je niets liever dan met je handen in de aarden? In je kinderjaren ontsteekt jouw enthousiasme op een natuurlijke manier. Als kind wil je niet iets doen wat je niet leuk vindt. Volgens schrijfster, oprichtster van de Universal Laws School en Wetenschepper Lou Niestadt is levensvreugde de basis om te manifesteren wat jij wilt. Haal het kind in jou weer naar boven en geniet!

4) Stimuleer de meridianen

Meridianen? Ja meridianen! Ook wel onze onzichtbare rivieren genoemd binnen ons energetisch lichaam. Het lichaam welke we niet met onze blote oog kunnen zien, maar wel direct invloed heeft op onze levensenergie. Levensenergie ook wel ‘prana’ of ‘chi’ genoemd stroomt wanneer er geen blokkades zijn moeiteloos door deze meridianen. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn Lever– en Galblaas verbonden met de lente. Het moment dus om deze meridianen extra te stimuleren in (Yin-) yogahoudingen. De meridianen van Lever en Galblaas lopen aan de binnenkant van je benen (Lever), en aan de zijkanten van je lichaam (Galblaas). Houdingen waarbij je deze gebieden strekt (en dus doorstroming van de ‘chi’ bevordert), zijn dus fijn om in de lente extra vaak te doen! Denk bijvoorbeeld aan Bananasana, Sleeping Swan, Shoelace of Straddle pose.
Benieuwd naar wat Yin Yoga voor jou kan betekenen? Check it out!

5) Adem een nieuw begin

Iedere lente raak ik weer geïnspireerd door het feit dat alles altijd weer opnieuw begint. Dat de cyclus van groei en verval maar eindelijk door blijft gaan. Op momenten dat het tegenzit kan ik hier veel kracht uithalen want het is een geruststellende gedachte dat je net als die blaadjes aan de boom altijd weer opnieuw kan beginnen. Start je dag met deze gedachten, ga heel even zitten en adem. Iedere dag kun je opnieuw beginnen, maar kan ook een startpunt zijn om iets te starten. Maak gebruik van de vitale lente-energie die ervoor zorgt dat je nieuwe plannen kan verwezenlijken. Denk goed na over wat je wilt, zet een visie voor de toekomst neer. Dit is het moment!

Deel dit bericht: