Laten we eerlijk zijn, een dag niet gesnackt is een dag niet geleefd. En natuurlijk kan dit op een verantwoorde, originele manier zonder de welbekende bitterbal met een klodder mosterd. Onderstaande recepten zijn niet alleen gemakkelijk te maken, vegan en gezond, ze laten je de traditionele bitterbal in één klap vergeten. Je wilt nooit anders meer! En uiteraard met een essentiële olie twist! Verras jezelf en je gasten. Eetsmakelijk!
De eerste variatie is de wilde sinasappel bal met de overheerlijke Wild Orange olie. De combinatie van cacao en sinasappel brengt je naar een culinair hoogtepunt vol frisheid en aroma’s. Van deze kun je gewoon oneindig dooreten! Een bekend recept uit het boek van The Green Hapiness – Koken met essentiële oliën.
Snij de dadels goed fijn en hak de noten fijn middels een keukenmachine of vijzel. Voeg de dadels, verkruimelde noten, cacao en de olie in één kom samen. Kneed het als één geheel en rol met natte handen 12 gelijke balletjes van de substantie. Dip uiteindelijk de balletjes in de kokos en…. tadaa!
De tweede gezonde bitterbal die ik met je wil delen is de venkel kokos bal. De combinatie van dadel en venkel, maakt dat deze variatie proeft als een dropje. Slechts drie ingrediënten; kind kan de was doen en nog gezond ook. Ook dit recept kun je terugvinden in het boek The Green Happiness.
Snij de dadels in kleine stukjes. Voeg de dadels en olie samen in een kom. Rol 12 balletjes met natte handen en dip in de kokos. Gezond dropje it is!
Deze bal zet niet alleen je spijsvertering aan het werk door de kracht van de gember. Je krijgt er ook onwijs veel energie van! Lekker als tussendoortje of als ontbijtje. Qua ingrediënten heb je iets meer nodig, maar het is zeker de moeite waard. Beloofd!
Laat het sesamzaad in een pan zonder vet langzaam roosteren totdat het lekker gaat geuren. Aan het einde kort de specerijen mee laten roosteren. De helft van de zaden in een vijzel fijnstampen totdat ze openbarsten.
Rozijnen wassen en 15 minuten laten wellen in wat heet water.
Dadels fijn snijden en samen met de rozijnen, honing en de tahin grof pureren met een blender. Wanneer het mengsel te vast is, nog een lepel heet water toevoegen. De cashewnoten grof hakken. Dan alle ingrediënten in een grote schaal doen en goed door elkaar kneden. Draai er met vochtige handen ca. 12 balletjes van. Smullen maar!
Ben je nieuwsgierig geworden naar de essentiële oliën en benieuwd met welke oliën je allemaal kunt koken? Schrijf je in voor één van onze introductielessen of meld je aan voor een account en bespaar 25% op alle producten van doTERRA. Uiteraard mag je me altijd een berichtje sturen.